Predavanja

Predavanja gostov 7. mednarodnega oblikovalskega dogodka so potekala v torek, 20. oktobra 2015, od 10.00 do 15.00, Kino Šiška, dvorana Katedrala.

151020_Brumen_predavanja_003

Liza Enebeis in Merijn van Velsen: Vse 

Zbiranje, pisanje, knjige, radio, napake, rokopis, ljubezen, strah, tipografija, vesolje, Nizozemska, biti tujec, studio, nogomet, obsedenost, barva, spomin, kontrola, poezija, Scarlett Johansson in oblikovanje.

151020_Brumen_predavanja_043

Artur Rebelo: R2: Procesi/Projekti

Medtem ko izdelujejo naročene projekte, najdejo umetniški vodje R2 elemente (dokumente, slike, predmete …), ki prispevajo k njihovim osebnim projektom, ti pa posledično vplivajo na njihovo delo.

151020_Brumen_predavanja_073

Michel Bouvet: Plakat, umetnost na ulici

Izkušnje umetnika plakata v Parizu in med popotovanjem po svetu.

Bouvet bo spregovoril o svojem ustvarjanju ter predstavil skice, originalne risbe, fotografije … nastajanje plakatov, poleg tega pa še nekatere fotografije, ki jih je posnel vsepovsod, tudi na svoji razstavi v Tokiu.

151020_Brumen_predavanja_099

Leonardo Sonnoli: Dišeče črke

Sonnoli bo predstavil svoja dela, v glavnem povezana s tipografsko interpretacijo vsebine (metaforično: Ker ima svoja dela za ljubezenska pisma, bo Sonnoli prikazal, kako odišavi svojo tipografijo, ne da bi razmazal črnilo). Razpravljal bo tudi o pomembnosti kulturnih korenin ter kot primer navedel nekaj del, ki ga navdihujejo.

151020_Brumen_predavanja_114

Max Gadney: Poštenje in rentgenski žarki: zakaj informacijsko oblikovanje ne sme lagati

Svetu vladajo podatki – in oblikovalci nam omogočijo, da ta novi svet vidimo in se znajdemo v njem. Podatki niso zgolj orodje za dekorativno umetniške projekte – so snov za izboljšanje našega sveta.

 

V spremljevalnem programu bienala sta v sredo, 21. oktobra, potekali še dve predavanji. V sodelovanju s Slovensko oglaševalsko zbornico (SOZ) je v sklopu dogodkov “Dobro jutri, oglaševalci!” ob 9.00  potekalo predavanje Lize Enebeis in Merijna van Velsena: Vse je oblikovanje, ob 11.30 pa delavnica in debata Informacijsko oblikovanje 1:1 z Maxom Gadneyjem za novinarje v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije (DNS).

 

Za ogled predavanj gostov iz preteklih let obiščite naš YouTube kanal.

Na fotografijah: predavanja 7. MOD. Foto: Nada Žgank© BVSS 2013